Консултирайте се с нас


  Закупуване на машини с Европейско финансиране

  До 16,30 часа на 21 септември 2022 година микро, малки и средни компании имат възможност да кандидатстват за финансиране на закупуване на машини в рамките на процедура „Технологична модернизация“, част от националния План за възстановяване и устойчивост.

  Целта на тази процедура е да насърчи придобиването на машини, съоръжения и внедряването софтуерни технологи, които да подобрят и оптимизират производствените процеси.

  За финансиране по прецедурата „Технологична модернизация“  могат да кандидатстват микро, малки и средни компании, които са регистрирани преди 31.12.2019 г. и развиват дейността си в някой от приоритетните на национално и регионално ниво сектори, като например:

  • Производство на лекарства; химични продукти; машини и съоръжения; автомобили и ремаркета; други превозни средства и др.
  • Производство на компютърна и телекомуникационна техника; информационни услуги; дейности в областта на информационните технологии; далекосъобщения и др.
  • Рециклиране; събиране и обезвреждане на отпадъци и др.
  • Производство на филми и телевизионни предавания; радио и телевизионна дейност; научноизследователска дейност и др.
  • Производство на храни и напитки; текстил и облекло; дървен материал и изделия от него; продукти от каучук и пластмаса; метали; метални изделия и ред други.

  За предприятията в металообработващия сектор, които искат да подобрят производствените процеси чрез придобиването на нови машини, екипът на Т/Блок може да предложи богата  гама стационарни машини за шлайфане и полиране, покриващи широк спектър от операции.

  Научете повече за най-актуалните предложения:

  DM1100 ZC SLine

  DM1100 ZC SLine  е модел, предначначен за отсраняване на заусенъци и заобляне на ъгли на детайли от листов материал, след лазерно рязане, гилотинно рязане или щанцоване и линейно шлайфане.

  Две напречни ленти, работещи в противоположна посока отстраняват малките заусенъци и заоблят ъгли. За по-големите заусенъци се включва агрегата с абразивна лента. Заусенъци се отстраняват напълно, както от вътрешните, така и от външните части на детайли.

  Агрегатът с абразивна лента може да се използва и самостоятелно, за разнородни шлайфащи операции.

  DM1100 ZC Sline е разработена идеята за гъвкавост и лекота на използване. Стандартната конфигурация предвижда променлива скорости на конвейерната лента, абразивната лента и напречните ленти.

  Вижте техническите характеристики и още информация в брошурата на DM1100 ZC SLine.

   

  LOEWER SwingGrinder

  Преди LOEWER да изобрети SwingGrinder през 2009 г., имаше два основни метода за премахване на заусенъци след рязане на ламарина ръчно с електроинструменти или с помощта на скъпи машини с конвейерни ленти.

  SwingGrinder предлага трети подход. Двустранен шлифоващ модул с възможност за завъртане на 180°, монтиран на подвижнно рамо. Шлайфащият модул контролира ръчно, което позволява произволна промяна на движението и натиска по време на работа. Работният инструмент има оптималния диаметър от 150mm, гарантиращ  скорост на работа при по-малко вибрации, лекота на движението, голяма работна зона с почти плътно достигане до ъглите на работната маса.

  Вътрешните и външните контури на детайла се обработват ефективно от всички ъгли и посоки. Шлайфащият модул  може да се завърта на 180° – позволявайки бързо преминаване от работа с диск за отстраняване на заусеници към диск за заобляне на ръбове, например. Работната маса е оборудване с подложка със силна фрикция, позволяваща лесна обработка на малки по размер детайли.

  Вижте техническите характеристики и още информация в брошурата на SwingGrinder.

  За да могат да кандидатстват по процедура „Технологична модернизация“, компаниите трябва да са реализирали приходи от продажби сумарно през трите години и специално за 2021 г. както следва:

  Категория  предприятие

  Нетни приходи от продажби сумарно за 2019, 2020 и 2021 г.

  Нетни приходи от продажби за 2021 г.

  Микро предприятие

  ≥ 210 000 лева ≥ 52 000 лева

  Малко предприятие

  ≥ 750 000 лева

  ≥ 187 000 лева

  Средно предприятие ≥ 3 000 000 лева

  ≥ 750 000 лева

  Предприятията ще могат да разчитат на до 50% безвъзмездно финансиране. Минималната сума, за която могат да кандидатстват е 35 000 лв., а максималната варира според големината на компанията и средногодишните ѝ приходи от продажби за последните 3 години:

  микро предприятия – макс. 180 000 лв. (но без да превишават 100% от реализираните средногодишни нетните приходи от продажби за периода 2019-2021 г.)

  малки предприятия – макс. 350 000 лв. (но без да превишават 60% от реализираните средногодишни нетните приходи от продажби за периода 2019-2021 г.)

  средни предприятия – макс. 700 000 лв. (но без да превишават 25% от реализираните средногодишни нетните приходи от продажби за периода 2019-2021 г.)

  За други машини и повече информация, свържете се с екипа на Т/Блок на имейл info@tblok.com или телефон 028506006 за индивидуална консултация.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *